2013. június 25., kedd

Levendula!?

Kb 4 évvel ezelőtt anyukámmal vettünk 2 levendula bokrot. Az egyik "sima" a másik folyamatosan virágzó. Ez már a 3. nyaruk és egyre szebbek, több virágot hoznak évről évre. Így néznek ki idén:


De itt jön a problémám: elvileg azért "kell" a levendula, hogy párnácskák legyenek belőle. De soha nem tudom, hogy mikor kellene leszedni. Találtam leírást, hogy a virágzás kezdetén. De mikor van a kezdete? Most, hogy már hemzsegnek körülötte a darazsak, dongók, lepkék és más bogarak, már késő? És mi van, ha későn szedem le? Akkor már nem jó szárítani, illatosítani?
Hétvégén ilyen "állapotban" voltak, legközelebb csak 2 hét múlva megyek, lehet, addig késő lesz...

Ha valaki tudna segíteni, jó lenne. :)

És ha már virágok, akkor itt van még 3 másik is:




Most mást nem is nagyon hímzek, mint a TG képemet, így kellett ez a bejegyzés, hogy azon kívül más is legyen a blogban. :)

2 megjegyzés:

  1. Ahogy elnézem már lehet szedni...Ráadásul ha még sokszor esik az is ront a helyzeten... Ha teheted szólj anyukának szedje le... én egy tálcára téve hagytam száradni, egy a lényeg viz már ne érje...Ha a levendula kis kalásza végig nyílva van /szines/ akkor jó már.Van aki csokorba, fektetve száritja..az már Rád van bizva..Remélem tudtam segíteni! Jó párna varrogatást!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi!!!
      Lehet, hogy idén is kimarad, de legalább tudom! :DDDD

      Törlés