2012. január 11., szerda

Karácsony 3

Kissé megkésve, de azért megírom ezt a tervezett 3. posztot is.

Karácsonyra kész lettek a sálak, mind a 6. A pici kivételével az egész család kapott. Így jár, aki későn születik. :) Még nem kérdeztem, hogy használják-e de az idei tél valahogy nem akar tél lenni, hogy ilyen meleg sálakat kelljen viselni. De reméljük a következő szezon havasabb lesz.

Ilyen volt a karácsonyfánk.Több égő is volt rajta, csak azok villogtak, úgy tűnik éppen elkaptam a szünetet. Nagyon tetszenek az egy-két színű fák is de pár éve rájöttem, hogy nekem az ilyen fa jelenti a karácsonyt és otthonra ilyen kell.

Kaptam karácsonyra egy gobelint. Szép kép, de nem tudom, hogy kész lesz-e valaha. Mostanában inkább keresztszemes, mint gobi és fonalak is kellenek hozzá. Ahogy elnézem jó sok. Azért nem szeretem a gobikat, mert van egy félkészem, aminek a kék ege felénél elfogyott a fonalam, hiába tudtam, hogy mi a száma, márkája a fonalnak teljesen más árnyalata volt. Most bontani kellene és újra kezdeni, mert hogy néz ki, hogy az ég felénél van egy vonal, a két szín között. Na ettől tartok ennél is, de hogy mennyi fonalat kell venni, arról még elképzelésem sincs.

Hímezgettem a csizmákat is, de sajnos most mást kell csinálnom, ezért félre van rakva, nem is tudom, hogy mikor kerülhet megint a kezembe. Talán novemberben, legalábbis erről álmodok.
Azért ilyen lyukas, mert úgy szoktam hímezni, hogy amíg van fonal, azt használom, a következő színt meg úgy választom ki, hogy haladjak és el tudjam az egészet használni.
És ezt kezdtem el, illetve folytattam. Az anyókat balján lévő szürke részek már kész voltak, a többi x dec 31től került bele. Néha szeretem, néha nem. Fura a 32-es hímzővászon után a 35-ös lenvászon. . Eredeti terveim szerint februárban akartam ajándékba adni a tesómék 20. házassági évforulójára. Már látom, hogy nem fog sikerülni. Ez kb 2 hét munkája, még két hetem van, hogy befejezzem, majd a keretező. Szóval nem lesz kész, de sebaj, majd az ezüst lagzira jó lesz. :)

3 megjegyzés:

 1. Jó sokat írtam, mire valahogy félrekattintottam és kilépett.. Megpróbálom újra.
  Még lehet ennél hidegebb a télen, de már most biztos kényelmes a meleg pihe-puha sál, jó sokat horgoltál, biztos örült neki az egész cslád! És tetszik a fátok is, én is szeretem a régi hagyományos formás üvegdíszeket. A Gobelin is nagyon szép de az is biztos, hogy óriási munka..
  Én inkább az xszemekre szavazok :) Már majdnem kész a Bent Creek! És a mamóka is szépen látszik már! Én mondtam, hogy nagyon tömött a 35ösre, azért haladtam én is vele olyan keveset, simán jó lett volna 32esen is és kényelmesebb is.. De hát én is még a málnákat is 35ösre szenvedem...

  VálaszTörlés
 2. Hú, milyen sokat írtál !! De jó, jó sok fénykép!!!!
  Mennyi sok munka !!!!!!! Sálak, sok zokni ! még jobban alakuló anyóka !!!! Nagyon ügyes vagy !!!!!!

  VálaszTörlés
 3. Nagyon szépeket alkotsz, és a fátok is nagyon tetszik!!!
  Örülök, hogy személyesen is megismertelek, és hogy együtt RR-ezünk!!! Köszönöm szépen a csokit, nagyon jólesett...
  Bocsi, a kupiért, de ahol kisgyerek van, ott ez van( tisztelet és hódolat a kivételnek:))) ) Legközelebb majd normálisan fogadlak. remélem, lesz legközelebb :)))

  VálaszTörlés