2012. november 17., szombat

Egy régi elmaradás

Ugyanis tavaly augusztus óta keresek egy netbook táskát. Azok, amik talán tetszenének, azok túl sokba kerülnek, bár ez nem is lenne baj, ha legalább pont úgy nézne ki, mint ahogy elképzeltem. De olyan nincs. :(
Augusztusban azt ígértem, hogy készítek egyet. Akkor gyorsan horgoltam is valamilyent. De nem erre gondoltam, amikor kitaláltam, inkább hímzés-varrás kombinációjára. Már régóta meg is van az anyag hozzá, csak valami hímzést akartam bele. Az volt a kérés, hogy valami kacskaringós minta legyen és barna. Kerestem, kerestem mintákat, de nem találtam olyat, amilyet elképzeltem.
De most döntöttem, jó lesz ez is, van benne kacskaringó, barnát meg tudok hozzá keresni:

Renato Parolin: Per te con gioia e con amore

Ugyan virág, ami nem nagy előny, de jobbat nem találtam.
És el is kezdtem kedden:
 Anyag: Flein Floba 1x1 szál felett
Fonal: ThreadworX Desert Sunset (1042)

Csak a virágot készítem el a mintából. És azt sem minta-hűen. Már most van benne 2 helyen is eltérés... (Nem tetszik a fénykép. Élőben sokkal szebb!)

2012. november 7., szerda

Bucilla - Footprints 1.

Most, hogy befejeztem a 23. zsoltárt, itt az ideje, hogy új mintát kezdjek. Nem ám befejezni az elkezdett 4-5-6 vagy ki tudja mennyi mintát. Nem! Újat kell kezdeni!

Bár van egy jó indokom is: ez jövő májusra keretezve kellene, hogy legyen, tehát az előző műhöz képest nagyon is le vagyok maradva az idővel. Remélem ez nem fog 1 évig tartani...

A minta:
Bucilla Footprints

Ennyit hímeztem:

Ez ekkora az anyagon (kék fonal a középpontól van):

A legtöbb időm azzal ment el, hogy be tudjam azonosítani a színeket: melyik egy szín, milyen lesz a jele és a sok purple, lavender, plum, periwinkle (7 szín) közül vajon melyik-melyik, a sárga-barna átmenetekről nem is beszélve. Végül egy átváltóval megnéztem a DMC színekhez, csak két lilát cseréltem fel! Nem rossz arány a 32 színből. :)

2012. november 5., hétfő

Lizzie Kate - December

Még a múlt héten befejeztem a decembert is. :)

A hópihék nekem nem hiányoznak, nem fogom ráhímezni. Talán gombot még teszek rá, de azt még megálmodom.
Most jöhet a február. Ebbe tört bele a bicskám/kedvem tavaly februárban. :( Valahogy nem találom a szív megfelelő színeit.